Er robotstøvsuger verdt pengene?

Er robotstøvsuger verdt pengene

Se for deg at du er ferdig på jobb, og det eneste målet du har for kvelden er å slenge deg i sofaen og se noen episoder av favorittserien på Netflix. Når du kommer hjem er gulvet skinnende rent, både støvsugd og moppet. Smilebåndet dras ut til det ytterste, og sofaen er klar til å inntas.

Slik er livet til en med en robotstøvsuger, men er det egentlig verdt pengene? 

I denne artikkelen skal vi drøfte både fordelene og ulempene ved en robotstøvsuger, for å gjøre deg skråsikker på hva som er det rette valget for akkurat deg!

Dagens robostøvsugere outsmarter mennesket!

Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men robotstøvsugerne har med årene blitt klokere og klokere. Nå finnes det modeller som styres rett fra telefonen og kan både støvsuge samt våtmoppe alle typer gulvoverflater.

Robotstøvsuger kan ta seg av hele ryddejobben
Robotstøvsuger kan ta seg av hele ryddejobben

De sørger selv for å ikke krasje med veggene og interiøret, og har smarte sensorer for å forhindre de i å kjøre ned trapper og liknende. En robotstøvsuger kan trenge litt hjelp til å komme seg over for eksempel dørterskler og da passer det perfekt med terskelrampe til robotstøvsuger. Da kan støvsugeren bevege seg fritt uten å stoppe opp fordi den ikke kommer over høye hindringer. Er du likevel av typen som liker å dra frem støvsugeren og moppen i to omganger på den gamle måten, er nok ikke en robotstøvsuger det rette for deg.

Med denne maskinen kan du nemlig slippe å i det hele tatt tenke over vaskejobben, da den gjør alt for deg og kjører tilbake til ladestasjonen sin ved endt vask.  

Modellene designes ulikt

På markedet i Norge finner man flere ulike produsenter og leverandører, og derfor også ulike modeller med forskjellige produktfordeler. Noen er veldig lave, men suger noe dårligere, noen er større og har integrert mopping. Her gjelder det å finne ut hva som passer deg, og hvordan du ønsker å bruker robotstøvsugeren. Skal den kjøre under en lavliggende seng/sofa, så kan det være lurt med en lavere modell.

Er målet med robotstøvsugeren å ha et skinnende rent gulv hver dag på store gulvoverflater på eksempelvis kontoret eller hjemme, kan en kraftigere modell med suging og vask være det rette for deg. Du får også robotstøvsugerne i forskjellige farger og uttrykk, og noen med stemmer og musikk hvis det er ønskelig.

Sparer deg for en god del tid

En av de mest brukte grunnene til at folk nå kjøper flere og flere robotstøvsugere er rett og slett at det gjennomsnittlige mennesket har mindre tid. Vi har flere ting å forholde oss til enn før i tiden, og da blir ofte husvasken nedprioritert.

Jobb, skole, barn, kjærlighetsliv, sosiale medier, vennskap og hobbyer er blant tingene som gjør at mange stresser mer enn nødvendig, og også en utenforstående grunn til at de velger å investere i en robotstøvsuger og heller benytte tiden de får ekstra med barna. 

Gir likt (om ikke bedre) resultat som manuell støvsuging

Avanserte algoritmer og autopilot sørger for at robotstøvsugerne kommer til på selv de vanskeligste steder. På flere nymoderne modeller kan man også velge ut en eksplisitt del av gulvet som robotstøvsugeren skal kjøre på, og om den skal kun støvsuge eller kun moppe, eller en kombinasjon av begge.

Neatsvor kan også støvsuger tepper
Neatsvor støvsuger også tepper.

Dette kommer selvsagt helt an på modellen du går for. Flere robotstøvsugere kan i dag også suge opp tunge metallkuler, noe som viser hvor stort potensiale som ligger i teknologien. 

Oppsummert

I denne artikkelen har vi drøftet litt rundt hva som er fordelene og ulempene ved robotstøvsugere. Er du av typen som liker å gjøre husvasken selv og spare engangssummen for kjøp av en robotstøvsuger, kan det hende det ikke er det rette for deg. Har du blitt mer interessert i robotstøvsugere, og hva du kan gjøre med den så kan vi konkludere med at det alt i alt er viktigst å først vurdere hva robotstøvsugeren skal brukes til og hvilke bruksområder den skal dekke.

Trenger du en lav og smidig, eller en kraftig og smart? Hvor lenge trenger du robotstøvsugeren, og hvordan skal du sette kvalitet og pris opp mot hverandre til den perfekte matchen? Er du fortsatt usikker?

Fått med deg at Hjem & Hage kåret Neatsvors robotstøvsugere til best i test? Les mer her!

Ta kontakt med vårt kundeserviceteam, så hjelper vi deg ved første anledning.

Legg igjen en kommentar