Hvilken robotstøvsuger skal jeg velge?

Hvilken robotstøvsuger skal jeg velge?

Når du skal kjøpe deg en robotstøvsuger er det flere ting du burde vurdere for å finne den perfekte modellen for deg og dine behov. I denne artikkelen går vi gjennom noen nøkkelfunksjoner ved ulike robotstøvsugere som vil hjelpe deg å finne den rette modellen.

Hovedsakelig mener vi det er 3 nøkkelfunksjoner som burde vurderes; terreng, tid og rengjøringsevne.

Terreng

Med dagens teknologi kan forskjellige robotstøvsugere også ha forskjellige muligheter for å unngå hindringer som eksempelvis trapper, kanter og stoler. Noen robotstøvsugere er utstyrt med sensorer som til enhver tid registrerer kanter, vegger og objekter/hindringer. Dette kan være veldig lurt å ha hvis du skal rengjøre et hus med flere etasjer og mye variert interiør.

Det vil også være smart å vurdere høyden på støvsugeren, og hvorvidt den kan komme seg under møblene dine (seng, sofa, stoler etc.). Noen robotstøvsugermodeller kommer også med sidebørster, som rengjør hjørner og kanter på en enkel og god måte.

Husk at en robotstøvsuger kan ha problemer med å komme over en høy dørterskel. Da er det praktisk med en terskelrampe som vil hjelpe støvsugeren din med å komme seg fra det ene rommet til det andre på egen hånd. En universal terskelrampe passer inn i de fleste hjem og kommer i flere farger slik at den kan matche resten av interiøret.

Tid

To viktig ting å tenke på ved kjøp av robotstøvsuger er når den skal støvsuge, og hvor lenge den må fungere om gangen. Ulike modeller har ulikt støynivå, og hvis du er lydsensitiv av deg og ønsker at robostøvsugeren skal kjøre om kveldstid, kan det være lurt å finne en modell med et lavt støynivå.

Teknologien i dag har ført til at robostøvsugerne når også kommer med fjernkontrollering via telefonen. Her kan du stille inn når og hvor du ønsker at robotstøvsugeren skal rengjøre, og om den skal lade eller gjenoppta arbeidet etter ferdig program. Robotstøvsugerne har også ulike batterier, som fører til ulik batterilevetid. Skal det støvsuges på et stort område, burde du stille større krav til hvor lenge robostøvsugeren kan vare enn hvis du kun skal støvsuge mindre rom.

Rengjøringsevne

Her er det viktig å tenke på hvilke typer overflater du har i hjemmet, og hvorvidt du ønsker at robostøvsugeren også skal vaske gulvet for deg.

Sugekapasiteten vurderes ut fra typen overflate som skal rengjøres, der eksempelvis et teppegulv vil kreve sterkere sugekapasitet enn et tregulv. Denne måles i antall liter luft som suges opp og filtreres per sekund (l/s). Det er viktig å skille mellom motorkapasiteten og sugekapasiteten, da mange ofte blander disse.

En støvsuger kan bruke mye energi til motoren, men likevel ha dårlig luftstrøm. Noe som blir ansett av mange som en luksusfunksjon er hvorvidt robotstøvsugeren kan moppe gulvet for deg mens den støvsuger, og ja – det kan flere modeller! Har du et tregulv eller et flisbelagt gulv, kan en kombinasjonsstøvsuger være det rette for deg. Med en robotstøvsuger med vask vil gulvet moppes samtidig som det støvsuges, og du oppnår dermed et fantastisk resultat!

Har du fått med deg at Neatsvor’s robotstøvsugere er blitt kåret til best i test av Hjem & Hage?

Se våre kombinasjonsmodeller her!

2 thoughts on “Hvilken robotstøvsuger skal jeg velge?

Legg igjen en kommentar